Hyggelig atmosfære hos Frichs Rudshøgda
Overnatting på Frichs Rudshøgda
Fristende matservering på Frichs Rudshøgda
Fristende kaker på Frichs Rudshøgda
Koselige omgivelser på Frichs Rudshøgda
Inngangen på Frichs Rudshøgda

Frich’s på Rudshøgda er et perfekt sted å legge middagen eller overnattingen ved gjennomreise på E6 i Ringsaker.

Her finnes et stort uteareal på begge sider med sitteplasser på sommeren, i tillegg har de et motell som tilbyr komfortable og enkle rom med egen inngang og bad.

Rudshøgda er et næringsområde i Ringsaker kommune, mellom tettstedene Brummundal og Moelv. Frich’s ligger bare 20 km fra Hamar.

I umiddelbar nærhet av Frich’s finnes det bensinstasjoner, Coop hypermarked, frisør, klesbutikk og vinmonpol. Vi har også på ene siden av bygget et gatekjøkken, Jafs, hvor det kan kjøpes hurtigmat.

Praktisk info

To veikroer i én Vår veikro finner du på begge sider av veien, så her kan du stoppe uansett hvilken vei du kjører.
Store møterom & konferanserom med prosjektorer, overheads, TV og mye sitteplasser.
Valutaveksling Hos oss kan du betale i både euro og norske kroner uten gebyr.
Rene toaletter & handicap toalett Vi rengjør toalettene hver dag, og vedlikeholder iløpet av dagen.
God tradisjonsmat Vi serverer frokost, lunsj og middag. Vi lager også smakfulle retter etter lokale sesongvarer.
Overnatting Her kan du overnatte. Vi har 24 rom med dusj, toalett og TV i veikro standard.
El-parkering og ladestasjoner Vi har ladestasjoner for el-biler.
Store parkeringsplasser Parkering for både bil, busser, bobil og trailer.
Gratis kaffe til middagsgjester Spiser du middag hos oss får du gratis kaffe ved siden av.
Trådløst internetttilgang Hos oss har du gratis wi-fi tilgang, så du kan surfe på nett.

Opplevelser i området

Maihaugen

Maihaugen på Lillehammer er et stort friluftsmuseum med over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder. Her får du flotte norske kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne. 

Ta med familien og få lærerike og fantastiske kulturopplevelser sammen. På Maihaugen kan du leve deg inn i livet for 200 år siden, delta på spennende vandreteater og besøke eneboliger fra hvert tiår på 1900-tallet. Du kan oppleve tradisjonshåndverk, se kulturlandskapet på setervoller med dyr som beiter mellom solbrente bygninger. Maihaugen har flere spisesteder og butikker og er åpent hele året.

Maihaugen ligger ca 40 minutter fra Frich’s, og er en historisk og spennende destinasjon i Lillehammer.

Skibladner

Opplev et “flytende museum”. Ta turen med Skibladner, Norges eneste hjuldamper, og verdens eldste operative hjuldamper i rutegående trafikk. Båten er opprettholdt i autentisk stil siden 1854, og tar 230 passasjerer. Absolutt en opplevelse å anbefale.

Nyt det vakre Mjøslandskapet, og innta middag med laks i Plads Madsalon.  Tidligere var Skibladner viktig for postgangen. Fremdeles er det eget postkontor ombord, så du kan sende postkort som blir stemplet Skibladner. Opplev skovlene i drift, og dampmaskinen!

Skibladner seiler på Mjøsa fra mai til oktober hvert år. Fra Frich’s er det kun 6 km til båthavnen til “Mjøsas hvite svane”, Skibladner.

Prøysenhuset

Rudshøgda er kjent som hjemstedet til forfatteren og visesangeren Alf Prøysen. Huset han bodde i er nå er både et museum, kafé og kulturhus, og ligger knappe 2 km fra Frich’s. Prøysenhuset ligger idyllisk til i skogen rett på oversiden av husmannsplassen Prøysen.

Prøysenhuset er tegnet av Snøhetta i et formspråk som harmonerer med naturen rundt. Inne i huset finner man Kafé Julie, en innholdsrik prøysenbutikk, utstilling, Prøysenscena og flere aktivitetsrom. I aktivitetsrommene legges det til rette for ulike alderstilpassede aktiviteter, som snekkerverksted, skriveverksted, lesing og lek. I tillegg er det en bakerovn i kaféen og her vil det ofte foregå prøyseninspirert baking.

Prøysenhuset er et nasjonalt kulturhus til ære for Alf Prøysen. Her skal man oppleve og lære mer om hans liv og virke. Prøysenhuset skal hedre, minne og aktualisere arven etter Prøysen – og inspirere stadig nye generasjoner.

Flere opplevelser og turer

Herfra kan du også besøke domkirkeodden på Hamar der det både er middelaldermuseum og folkemuseum. I Elverum finner du også Norsk Skogmuseum og 2,5 mil unna ligger på Helgøya. Vi har også samlet tre fine gåturer i nærområdet

Tur til Bolstadbakken på Rudshøgda

Middels krevende tur: ca. 1 t (en vei)

By-i-millom fra Brumundal til Moelv

Krevende tur på 23 km

Vårtur til Steinsborgen

Ensæregen og historisk tur på ca 1 t (3,7 km)