Frich's Hjerkinnhus

Omgitt av rå natur med fjellet Snøhetta som utsikt, er Frichs Vandrehjem på Hjerkinnshus et populært sted å legge middagen og overnattingen for mange, spesielt for naturinteresserte og eventyrere.

For lenge siden var dette en gammel norsk militærbase, og lokalet bærer dette røffe preget. Senere ble dette kalt “Hjerkinnshus”, og har opp igjennom tidene hatt utallige besøkenede, både nordmenn og turister.

Frich’s Vandrehjem tilbyr en norsk opplevelse, der man bor enkelt, spiser tradisjonsmat og nyter utendørs aktiviteter. Her kan du fiske og gå fotturer på Dovrefjell.

Hos oss kan du leie sykkel og kano. Vi organiserer rideturer og moskussafari. Det finnes muligheter til å grille, eller kjøpe noe godt i vår sommeråpne kafé. Frokost er selvsagt også å tilby.

Frich´s Motell og Spiseri AS
Hjerkinnhus veien 35
2661 Hjerkinn
Tlf. +47 46 42 01 02
hjerkinnhus@frich.no 

Opplevelser i området

VILLREINSENTER

Vi er veldig stolte av at villreinsentret ligger på samme tomt som Hjerkinnshus, og anbefaler derfor denne opplevelsen når du besøker oss.

Fjellet var viktig for våre forfedre. Her jaktet de rein og fjellrev. Jakten gav dem mat, klær og redskaper. De fanget også rovfugler som de solgte. Bli med å se hvordan de jaktet og drev gjennom Fangstminneparken.

På villreinsentret ønsker de å gi deg en opplevelse av Dovrefjell. De vil vise deg hvordan fangst og ferdsel foregikk i tidligere tider. Ta turen i Fangstminneparken, eller besøk viewpoint Snøhetta.

Reisen over Dovrefjell var tidligere kjent og fryktet. Her reiste kongelige, soldater, pilegrimer og andre. For å komme trygt over fjellet ble det bygget sælehus. Vil du se og oppleve hvordan de overnattet i fjellet kan du gå inn i sælehuset vi har satt opp i parken.

SNØHETTA

Snøhetta er den høyeste fjelltoppen i Norge utenfor Jotunheimen. Hjerkinnshus er et fint utgangspunkt for bestigning av dette vakre fjellet. Fra Hjerkinn er det vakkert skue inn til de fire toppene som danner Snøhetta. De ligger som juveler på rekke og rad, med den mektige botn formet som en diger kjele i forgrunn.

Det går skyttelbuss fra Hjerkinnhus 5 ganger om dagen fra siste helgen i juni til første helgen i oktober. Dette gjør at man når toppen av Snøhetta på ca 5 timer (t/r) og er overkommelig for de aller fleste.

Viewpoint Snøhetta: Dette er et utsiktspunkt som Snøhetta arkitektkontor har tegnet og villreinsenteret fikk bygd opp. Bygget har vunnet flere priser for dens arkitektur. Bygget ligger 3 km fra Hjerkinnhus.

 

MOSKUSSAFARI

Dovrefjell er det eneste stedet i Norge, og ett av få steder i verden, hvor du kan oppleve moskus. Bli med på moskussafari fra Frichs Hjerkinnshus.

Det er nesten 100% sikkert at du får se dyret på turen. Moskussafari hos oss arrangeres fra juni til september og varer i rundt seks timer. Vandringen foregår med lokalkjente guider fra Moskus Safari Dovrefjell for å se etter moskus på Dovrefjell. Turene er for alle, 7-15 km og varer ca. 6 timer, avhengig av været og gruppens kondisjon. Varme/vindtette klær og sko anbefales, da vi går over 1000 m.o.h. Ta med niste og drikke. Guiden har med teleskop.

Daglige avganger fra midten av juni til midten av august. Ellers i året må det bestilles på forhånd.
Pris per person kr. 450,-

 

FLERE OPPLEVELSER OG TURER

Det finnes mange gode ruter å gå. Vi hjelper deg selvsagt dersom du trenger råd eller veiledning på hvor du bør legge turen. Her er turer vi anbefaler:

Pilgrimsleden fra Hjerkinn til Dovre
Gå i pilgrimenes fotspor

Dronninga av Dovrefjell - Snøhetta
Topptur til Norges tak

Fra Hjerkinn til Rovassbu
Besøk Reinheimen nasjonalpark

Praktisk info

Bobilparkering og tømmeanlegg Her får du bobilparkering med strøm, vi har også Oppdals eneste tømmeanlegg.
Valutaveksling Hos oss kan du betale i både euro og norske kroner uten gebyr.
God tradisjonsmat Vi serverer frokost, lunsj og middag. Vi lager også smakfulle retter med lokale sesongvarer.
El-parkering og ladestasjoner Vi har ladestasjoner for el-biler.
Gratis kaffe til middagsgjester Spiser du middag hos oss får du alltid gratis kaffe.
Møterom & konferanserom Vi har møte- og konferanserom med mange sitteplasser og ekstra utstyr.
Rene toaletter & handicap toalett Vi vedlikeholder og rengjør toalettene hver dag.
Store parkeringsplasser Vi har parkering for både bil, buss, bobil og trailer.
Trådløst internetttilgang Hos oss får du gratis Wi-Fi tilgang, så du kan surfe på nett.
Hytte eller leilighet Vi har 2 leiligheter med 4-7 sengeplasser og 1 hytte (10 pers), alle med egne toalett, dusj og TV.
To veikroer i én Vår veikro finner du på begge sider av veien, så her kan du stoppe uansett hvilken vei du kjører.
Turistinformasjon Åpent alle dager fra 08.00-23.00
Overnatting Vi har flere rom med fine fasiliteter som bidrar til en god natts søvn.

norwegian roads