Frich's Maihaugen

Maihaugen på Lillehammer er et stort friluftsmuseum med over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder.

Hos oss får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne. Maihaugen er åpent hele året, og om sommeren er det stor aktivitet med mange opplevelser for liten og stor.

Her skapes varige sommerminner. Har du lyst til å ta med din firbente venn? Det er lov å ta med hunden på våre uteområder, men ikke inn i husene. Husk å holde hunden i bånd og ta med hundeposer.

Opplevelser i området

MAIHAUGEN

Ta med familien og få lærerike og fantastiske kulturopplevelser. På Maihaugen kan du leve deg inn i livet for 200 år siden, delta på spennende vandreteater og besøke eneboliger fra hvert tiår på 1900-tallet.

Du kan oppleve tradisjonshåndverk og se kulturlandskapet på setervoller med dyr som beiter mellom solbrente bygninger. Maihaugen har flere spisesteder og butikker. Hele året tilbyr vi flere spennende utstillinger hvor flere av de historiske husene holder åpent.

Foto: Foap 

BJØRNSTJERNE BJØRNSON SITT HJEM PÅ AULESTAD

Aulestad ligger vakkert til på solsida i Gausdal, ca 20 km fra Lillehammer. Her kan du oppleve gården slik den var da Karoline og Bjørnstjerne Bjørnson bodde her, og få et innblikk i livet deres i en viktig tid i norsk historie. Aulestad holder åpent for publikum i sommerhalvåret.

Sammen skapte ekteparet et europeisk byhjem på landet. Her går vi over hundre år tilbake i tid, men det bjørnsonske engasjementet er alltid moderne.

Bjørnstjerne Bjørnson skrev fortellinger, romaner, historiske skuespill og samtidsdramatikk og omlag 400 dikt som har inspirert mang en tonekunstner. Han skrev tusenvis av brev, taler og artikler. Han var nasjonsbygger og nobelprisvinner.

Foto: Ian Brodie

NORGES OLYMPISKE MUSEUM

Norges Olympiske Museum er både et museum og et opplevelsessenter. Her kan du ta en tidsreise fra antikken til de moderne olympiske leker.

Gjennom interaktive installasjoner, multimediale presentasjoner og historier knyttet til originale gjenstander kan du gjenoppleve uforglemmelige olympiske øyeblikk. I «Inside the race» kan du kjenne på stemningen, pulsen og trykket før en konkurranse. Eller du kan se klipp fra ulike åpningsseremonier, i storformat med øretelefoner som gjør at gåsehuden aldri er langt unna.

Du kan fordype deg i historien om Norge som vertsnasjon for to vinter-OL. Det meste ved arrangementene var forskjellig, men idrettsgleden, folkefesten og engasjementet var det samme, og i OL-museet kan du gjenoppleve fantastiske vinterdager både i 1952 og 1994. Paralympics og Ungdoms-OL har egne seksjoner i museet.

Foto: Ian Brodie

Praktisk Info

Bobilparkering og tømmeanlegg Her får du bobilparkering med strøm. Vi har også Oppdals eneste tømmeranlegg.
Valutaveksling Hos oss kan du betale i både euro og norske kroner uten gebyr.
God tradisjonsmat Vi serverer frokost, lunsj og middag. Vi lager også smakfulle retter etter lokale sesongvarer.
El-parkering og ladestasjoner Vi har ladestasjoner for el-biler.
Gratis kaffe til middagsgjester Spiser du middag hos oss får du gratis kaffe ved siden av.
Møterom & konferanserom Med mange sitteplasser og ekstra utstyr
Rene toaletter & handicap toalett Vi rengjør toalettene hver dag, og vedlikeholder iløpet av dagen.
Store parkeringsplasser Parkering for både bil, busser, bobil og trailer.
Trådløst internetttilgang Hos oss har du gratis wi-fi tilgang, så du kan surfe på nett.
Turistinformasjon Åpent alle dager fra 08.00-23.00

norwegian roads